Kraljevski Aston Martin ide na – vino FOTO

Britanski prestolonaslednik prin Čarls je veliki zaljubljenik u automobile, u svojoj kolekciji ima trocifren broj vozila, ali se jedno posebno ističe.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2018.

19:00

Kraljevski Aston Martin ide na – vino FOTO

U pitanju je Aston Martin DB6 Volante, koji princ Čarls ima skoro 50 godina, a koji je u javnosti postao poznat 2011. kada su se venčali Čarlson stariji sin Vilijam i Kejt Midlton.

Međutim, ono što ovaj Aston Martin čini posebnim nije to što je parkiran u kraljevskoj garaži, već što kao pogonsko gorivo koristi vino.

"Otkili smo da može da ide na višag engleskog belog vina. Inženjeri Aston Martina su priznali da automobil ide čak bolje i da je snažniji nego kada koristi benzin. Osim toga, divno miriše vožnje", rekao je princ Čarls za BBC. U međuvremenu, princ od Velsa je svoju kolekciju u kojoj su između ostalih Audi R8, Jaguar XJ. proširio električnim Jaguarom I-Pace u unikatnoj Loire plavoj boji.

Kraljevska porodica pre svega poseduje automobile britanskih brendova poput Land Rovera i Bentleya, ali često voze i Audi pa tako vojvotkinja od Kembridža Kejt ima A3, a princ Hari S3, a nekada je posedovao RS6.

Kraljica Elizabeta se vozi u blindiranim Benteyjima na biogorivo od kojih svaki vredi 10 miliona funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: