FIAT ulepšao 500L FOTO

Nova verzija nosi oznaku S-Design i predstavlja kragujevački FIAT u elegantnom izdanju.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2018.

15:15

FIAT ulepšao 500L FOTO

U iščekivanju novih informacija o budućem modelu koji FIAT planira da proizvodi u svojoj fabrici u Srbiji, iz te kompanije stiže vest o unapređenoj verziji postojećeg 500L. S-Design varijanta zasnovana je na modelu 500L Cross, a karakteriše je mat braon spoljašnjost sa crnim krovom.

Crni su i ukrasni detalji na karoseriji, poput kućišta retrovizora, kvaka na vratima, bočnih lajsni, zaštitnih elemenata na donjim delovima karoserije i branicima, kao i 17 inčne alu felne.

Stakla su takođe tonirana u crno, a automobil je standardno opremljen svetlima za maglu.
U unutrašnjoti dominiraju crni materijali koji donose dozu elegancije u kabinu.

Kupcima kojima se ne sviđa boja spoljašnjosti FIAT-a 500L S-Design, na raspolaganju su i druge nijanse, poput bele, sive, zelene, crne i bronzane. Krov takođe može, ali i ne mora da bude crn.

U ponudi su tri pogonske jedinice, jedan benzinac i dva dizelaša. Benzinac je 1.4 litarski agregat sa 120 ks, a dizelaši su 1.3 litarski sa 95 ks i 1.6 litarski sa 120 ks.
Povodom lansiranja nove stilske varijante modela 500L, FIAT podseća da je ovaj model najprodavaniji u svom segmentu u Evropi, pre svega zahvaljujući dobroj prodaji na domaćem tržištu, ali i u Turskoj.

FIAT 500L postiže solidne rezultate i u Španiji, Francuskoj, Belgiji, Danskoj, Portugalu i Grčkoj, a u svim ovim zemljama je među prva tri najprodavanija modela u klasi.

Ipak, SAD su i dalje neostvarena želja FIAT-a kada je reč o ovom modelu, pa je tako u avgustu na američkom tržištu isporučeno svega 136 automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: