Kako izgleda ruski Rolls-Royce FOTO

Na predstojećem sajmu automobila u Moskvi biće predstavljen luksuzni model Aurus Senat, kao deo projekta Kortež u okviru kojeg je ranije ove godine nastala i nova Putinova predsednička limuzina.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.08.2018.

09:16

Kako izgleda ruski Rolls-Royce FOTO

Projekat Kortež pokrenut je pre nekoliko godina upravo na inicijativu ruskog predsednika Vladimira Putina koji je predložio da se na tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina, MPV modela i terenaca.

Planom je bilo predviđeno da se za Putina izradi specijalna predsednička limuzina, ali i da se uporedo sa tim razvije i linija službenih vozila za visoke državne funkcionere, uključuju minivanove i SUV automobile. Deo proizvodnje bio bi dostupan kupcima u Rusiji i našao bi se u slobodnoj prodaji.
Kako izgleda predsednička luksuzna limuzina ceo svet je mogao da vidi u direktom prenosu Putinove inauguracije, početkom maja.

Nekoliko meseci kasnije, spreman je i drugi model iz projekta Kortež – luksuzni sedan Aurus Senat.
Prve zvanične fotografije otkrivaju da je reč o vozilu koje liči na Putinov predsednički automobil, ali sa skraćenim međuosovinskim rastojanjem.

Dizajn spoljašnjosti modela Senat, sa masivnom maskom hladnjaka, specifičnim farovima i prepoznatljivom siluetom, budi asocijacije na Rolls-Royce, a ni unutrašnjost ne zaostaje mnogo za britanskom luksuznom automobilskom markom.
Putnička kabina predstavlja spoj tradicije i novih tehnologija, pa tako pored klasičnih premijum materijala, kao što su drvo, koža i aluminijum, vidimo digitalnu instrument tablu ispred vozača i veliki ekran multimedijalnog sistema na središnjem delu komandne table.

Proizvođač nije objavio tehničke detalje, a očekuje se da Aurus Senat koristi isti 4.4 litarski V8 motor koji se nalazi i u Putinovoj predsedničkoj limuzini, ali manje snage. Inače, ovaj motor razvijen je u saradnji sa stručnjacima Porschea.
Vozila iz projekta Kortež, uključujući i model Senat, izrađivaće zajednička firma koju su osnovali Ruski državni institut za istraživanja (NAMI) i ruska auto-kompanija Sollers, a osim u Rusiji prodavaće se u Kini i zemljama Bliskog istoka.

Više detalja o luksuznoj limuzini Aurus Senat biće poznato 29. avgusta kada se otvara sajam automobila u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: