Automobili

Četvrtak, 12.07.2018.

10:32

VW postepeno otkriva novi krosover (FOTO)

Volkswagen je objavio prve tehničke detalje, ali i fotografije delimično maskiranog modela T-Cross koji će biti predstavljen kasnije ove godine.

Izvor: B92

VW postepeno otkriva novi krosover (FOTO)

Posle objave dizajnerskog crteža novog krosovera, nemački proizvođač nastavio je da postepeno otkriva ovaj automobil koji će u gami zauzeti mesto ispod kompaktnog SUV-a T-Roc.

Kada se pojavi ove jeseni, VW T-Cross biće najmanji SUV/krosover u ponudi proizvođača iz Volfsburga.
Zasnovan na široko rasprostranjenoj MQB mehaničkoj platformi, ovaj auto dužine 4.107 mm nešto je viši od modela Polo (1.558 mm).

VW tvrdi da će T-Cross imati prostran enterijer, dok će zapremina prtljažnika iznositi 455 litara.
Paleta motor uključuje tri TSI benzinca i jedan dizel agregat.

Kupcima će na raspolaganju biti 1.0 TSI sa 95 ks i 115 ks, a u vrhu benzinske ponude biće 1.5 litarska jedinica sa 150 ks.
Jedini dizelaš proizvodi 95 konjskih snaga.

VW je odlučio da T-Cross bude dostupan isključivo u verziji sa prednjim pogonom, pa će oni koji su očekivali verziju sa pogonom na obe osovine biti razočarani.
Među doplatnim opcijama biće digitalna instrument tabla, a kupcima će na raspolaganju biti i multimedijalni sistem najnovije generacije sa osmoinčnim ekranom, bežični punjač smartfona i četiri USB priključka.

Volkswagen navodi da će T-Cross biti opremljen brojnim sistemima asistencije vozaču, među kojima su sistem za upozorenje na mogućnost frontalnog sudara, sistem za pomoć u održavanju vozila u okvirima saobraćajne trake, upozorenje na druga vozila u mrtvom uglu, upozorenje na automobile koji dolaze pozadi s boka i dr.
VW T-Cross će u prodajne salone stići u proleće 2019.

Pogledajte video:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: