Novi Volvo S60 dolazi i u Polestar varijanti

Za tačko sedam dana Volvo će otkriti novu generaciju svoje perjanice sedana S60, u proizvodnom pogonu u Čarlstonu u Južnoj Karolini.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2018.

14:10

Novi Volvo S60 dolazi i u Polestar varijanti
Foto: Volvo

To će biti prvi Volvov model koji će se proizvoditi u SAD, a Čarlston će biti jedini pogon u kojem će se sklapati.
Foto: Volvo
Osim uobičajenih verzija koje se očekuju iz Serije 60 ovog proizvođača, na vrhu ponude naći će se elektrifikovana hibridna verzija sa T8 Twin Engine, nazvana "Polestar Engineered".
Foto: Volvo
Ovaj motor će biti u ponudi samo u modelima Serije 60, pozicioniran iznad R Design verzija, a imaće ga i XC60 krosover i V60 karavan koji stižu 2019.
Foto: Volvo
Dok će standardni novi S60 Twin Engine imati plug-in hibridnu verziju sa ukupno 400 KS i 640 Nm obrtnog momenta, Polestar Engineering model će ponuditi 415 KS i 670 Nm.
Foto: Volvo
Međutim, dodatnih15 KS i 30 Nm nisu jedina prednost, već je Volvo najavio i softverska unapređenja koji će omogućiti laganiju promenu brzina i veću efikasnost.
Foto: Volvo
Tu su i nove lagane alu felne, zlatne Brembo mono-blok kočione čeljusti, multi-link na prednjem i zadnjem vešanju uz Ohlins amortizere prilagođene iz modela Polestar 1 kupe. Volvo će novi S60 otkriti zvanično 20 .juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: