Koliko je brz C_Two? Ne zna ni Rimac (VIDEO)

Mate Rimac pokazao je iz prve ruke sve funkcionalnosti svog superautomobila C_Two.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 11.05.2018.

11:20

Koliko je brz C_Two? Ne zna ni Rimac (VIDEO)

Ovaj električni hiperautomobil je zablistao u martu na prestižnom Autosalonu u Ženevi. Odmah je privkao pažnju svojim izgledom i performansama koje najavljuje proizvođač, ali i ceni.

Rimac je najavio proizvodnju tek 150 primeraka, a svaki će da vredi čak 1,7 miliona evra.

Hrvatski inovator je u emisiji "Fully Charged" pokazaosve funkcionalnosti dizajna C_Two u kojem svaki detalj ima svhu, a nijedan element ne narušava performanse ili služi isključivo u vizuelne svrhe.

Tako je sam baterijski paket od 120 kWg oblikovan tako da zauzme što manje prostora putničkoj kabini i omogući smeštanje sedišta niže u karbonsku šasiju automobila koji poseduje 1.914 KS.

Rimac je otkrio da ne zna koliku maksimalnu brzinu C_Two može da postigne jer konačni iznos zavisi od guma. Zbog toga je aktivno zadnje krilo prilagođeno da menja ugao pri najvišim brzinama zbog sile prijanjanja zadnjih točkova uz podlogu.

C_Two tek treba da odradi bezbednosne testove, ali je Rimac već prodao svih 150 planiranih primeraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: