Redizajn: Toyota Aygo za 2019.

Nakon 4 godine od lansiranja, Toyota je osvežila svoj najmanji model na Evropskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

11:10

Redizajn: Toyota Aygo za 2019.

Toyota Aygo druge generacije debitovala je 2014. sa nekvakidašnjim dizajnom prednjeg dela u obliku slova “X”.

Japanski proizvođač zadržao je ovaj stilski detalj i na redizajniranoj verziji, uz manje kozmetičke promene, a pored toga novina su i LED dnevna svetla u obliku bumeranga, koja su uklopljena u glavne farove.
Na zadnjem delu automobila zatičemo nova stop svetla, takođe u LED tehnologiji. Stilske promene na spoljašnjosti zaokružuju nove 15 inčne alu felne, kao i dve nove nijanse farbe – magenta i plava.

Toyota za sada nije objavila fotografije putničke kabine, ali je saopštila da će kupcima biti na raspolaganju novi dezeni presvlaka i nove kombinacije boja enterijera.

Promene koje nisu vidljive golim okom, ali su svakako značajne, obuhvataju smanjenje nivoa buke i vibracija u putničkoj kabini, zahvaljujući boljim izolacionim mateijalima, pa će vožnja na dužim relacijama biti ugodnija za putnike nego ranije.
Aygo za 2019. dobija pogon od unapređenog trocilindraskog 1.0 benzinca, koji sada zadovoljava Euro 6.2 standard.

Motor proizvodi 72 ks (53 kW) pri 6.000 obrtaja, dok je maksimalni obrtni moment od 93 Nm dostupan od 4.400 o/min, a auto iz stanja mirovanja do stotke stiže za 13,8 s i razvija maksimalnih 160 km/h.

Restilizovana Toyota Aygo imaće svetsku premijeru na sajmu automobila u Ženevi, početkom marta.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: