Automobili

Utorak, 08.08.2017.

10:27

Komšijski auto porede sa Porscheom i Aston Martinom

"Volstrit džornal" nahvalio je hrvatski superautomobil na struju, Rimčev Concept_One, svrstavši ga u rang Porschea i Aston Martina.

Izvor: B92

Komšijski auto porede sa Porscheom i Aston Martinom
Rimac Concept_One

Najugledniji poslovni list u svetu objavio je proteklog vikenda tekst o superbrzim električnim autombilima, pod naslovom "Električni šok", u kome su spomenuli i Concept_One kompanije Rimac.

"Uzimajući u obzir da se proizvođači luksuznih automobila - od Porschea do Astona Martina - pripremaju da na tržište plasiraju sportske modele na električni pogon, ekološka vožnja uskoro će biti i iznenađujuće brza", navodi se u podnaslovu ispod kojeg je fotografija automobila Concept_One.
Rimac Concept_One
Američki list piše da Concept_One zahvaljujući 1.224 konjske snage može razviti brzinu od 354 km/h i dodaju da ih je do sada proizvedeno osam, a da je jednog nedavno slupao Ričard Hamond iz Grand Tour-a.

U tekstu su pohvalili i futuristički dizajn koji inspiraciju delom vuče iz kravate.

"Rimčeve baterije uz pomoć tečnog hlađenja mogu generisati jedan megavat snage prilikom ubrzanja", piše "Volstrit džornal".

Objavom teksta o modelu Concept_One u ovom uglednom listu pohvalio se i sam Mate Rimac na svom Facebook profilu. Podsećamo, firma Rimac ustupila je u junu jedan od svojih prototipova voditelju Amazonovog automobiliskog šou programa Grand Tour, Ričardu Hamondu. Hamond je tokom test vožnje u Švajcarskoj doživeo saobraćajnu nesreću u kojoj je automobil u potpunosti uništen, dok je on povredio nogu.

"Potreban nam je novi vokabular za opisivanje fizičkog inteziteta koji poseduju automobili budućnosti kakav je i Concept_One", rekao je Hamond u intervjuu nakon nesreće.

Izvor: Jutarnji.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: