Prve fotografije: Produženi VW Tiguan Allspace

Volkswagen je objavio fotografije verzije za kinesko tržište, a očekuje se da se model za Evropu neće bitno razlikovati od dalekoistočnog "brata".

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.12.2016.

10:45

Prve fotografije: Produženi VW Tiguan Allspace

U zavisnosti od zemlje u kojoj će se prodavati, produženi Tiguan nosiće oznaku Allspace ili, kao što je to slučaj u Kini - Tiguan "L", a u odnosu na standradnu verziju, automobil ima veće međuosovinsko rastojanje i šira zadnja vrata, dok je dizajn spoljašnjosti ostao praktično isti. Slično je i u unutrašnjosti vozila.
Tiguan Allspace ima za 11 cm produženo međuosovinsko rastojanje što znači da je povećan prostor za smeštaj putnika u drugom redu sedišta.

Mediji navode da će vozilo imati opcioni treći red, sa dva dodatna manja sedišta, čiji nasloni se preklapaju u pod prtljažnika, ali po svemu sudeći, u njima će moći da se voze samo deca. Za prevoz 7 odraslih osoba, kupci će ipak morati da se orijentišu ka većem sedmosedu, nedavno predstavljenom modelu VW Atlas/Teramont.
Produženi Tiguan verovatno će imati i nešto veći prtljažnik od standardne verzije, a poput standardnog Tiguana, i Allspace je baziran na Volkswagenovoj felksibilnoj MQB mehaničkoj paltformi. Na raspolaganju je i slična motorizacija koja obuhvata poznate četvorocilindraske turbo benzinske ili dizel agregate. Snaga će se u osnovnim verzijama prenositi na prednju osovinu, a kupcima će biti dostupan opcioni 4Motion pogon na sva 4 točka.

U zavisnosti od izbora motora, na raspolaganju su šestobrzinski manuelni ili automatizovani menjač sa duplim kvačilom.
Mediji prenose da će Tiguan Allspace za američko tržište imati premijeru na sajmu u Detroitu, početkom januara 2017. dok će se evropska premijera najverovatnije održati na auto-salonu u Ženevi, u martu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: