Renault Kaptur po ukusu Rusa: Manje urban, više SUV

Francuski proizvođač predstavio je verziju modela Captur za rusko tržište.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2016.

14:19

Renault Kaptur po ukusu Rusa: Manje urban, više SUV

Osim delimično promenjenog imena - automobil će se u Rusiji prodavati kao Kaptur - u odnosu na evropsku verziju vozilo ima povećano odstojanje od tla (204 mm) a na raspolaganju je i pogon na sva 4 točka. Pored toga, Kaptur je od Captura duži za 211 mm, širi za 35 mm i viši za 47 mm.
Stilske razlike između dve verzije su minimalne i obuhvataju drugačije farove, masku hladnjaka i prednji branik, kao i nova LED dnevna svetla, dok su pozadi redizajnirana stop svetla.
Sistem oslanjanja je više prilagođen vožnji van asfalta nego kod evropskog modela, jer u ruskoj varijanti ovaj mali SUV neće biti tek običan urbani automobil. Zahvaljujući povišenom odstojanju od tla, Kaptur je u stanju da savlada i zahtevnije terene. Dozvoljeni napadni ugao prilikom prilaska prepreci je 20 stepeni a pri silasku ovaj ugao iznosi 31 stepen.
U standardnu opremu spadaju i elektropodizači prozora, otključavanje i zaključavanje bez ključa, startovanje motora pritiskom na dugme, dok se kao opcija može dobiti Med Nav multimedijalni sistem sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir i Bluetooth konekcijom.

S obzirom na ruske uslove eksploatacije, koji podrazumevaju duge i hladne zime, kupcima su uz doplatu dostupni i grejači prednjih sedišta i vetrobranskog stakla.
Kaptur na rusko tržište stiže u leto 2016. a izrađivaće se u fabrici kompanije Renault u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: