Renault predstavio pik-ap Duster Oroch

Pored Sandera RS, na sajmu automobila u Buenos Airesu premijeru je imao i Renault Duster Oroch. Ovaj pik-ap namenjen je južnoameričkom tržištu i za sada nije poznato da li će se prodavati u Evropi.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.06.2015.

09:20

Default images

Pročitajte o modelu Renault Sandero RS

Renault nije slučajno izabrao ovaj region za premijeru svog pik-ap modela, s obzirom da se u Južnoj Americi svake godine proda gotovo milion vozila iz automobilskog segmenta kojem pripada Duster Oroch.
Kao najava produkcijske verzije, krajem 2014. na sajmu automobila u Brazilu izložen je istoimeni koncept.

Racionalizacijom dizajna sa ciljem pojeftinjenja proizvodnje, nastao je serijski model koji vidite na fotografijama.
Renault kaže da je želeo da kupcima ponudi praktično, multifunkcionalno terensko vozilo sa dva reda sedišta i dovoljno mesta za smeštaj putnika, koje istovremeno omogućava korisnicima da prevoze teret u otvorenom zadnjem delu pik-apa.

Detalji nisu saopšteni, ali nezvanične informacije otkrivaju da je teretni odeljak dugačak 1,35 m i da ima nosivost oko 650 kg.
Automobil je opremljen novom generacijom multimedijalnog sistema, Media NAV Evolution koji uključuje i navigaciju i sedmoinčni ekran osetljiv na dodir.

U kabini ima mesta za prevoz 5 odraslih osoba.
Duster Oroch dobija pogon od dva benzinca, zapremine 1.6 i 2.0 litara, ali Renault nije objavio njihove specifikacije.

Za sada nije bilo reči o tome da li će ovaj model biti dostupan i u Evropi, gde bi se prodavao pod amblemom marke Dacia.

Da bi Duster pik-ap ipak mogao jednog dana da se nađe i u evropskim prodajnim salonima, nagoveštavaju fotografije prototipa koje su nedavno snimljene u Rumuniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: