Automobili

Petak, 11.03.2016.

10:22

Novi Mazdin krosover zvaće se CX-4

Mazdin koncept Koeru, koji je privukao pažnju publike na sajmu u Frankfurtu 2015, dobija produkcijsku verziju. Sudeći na osnovu nezvaničnih fotografija koje je preneo Carscoops, novi krosover imaće oznaku CX-4.

Izvor: B92

Novi Mazdin krosover zvaće se CX-4
Foto: Carscoops

Mada je dizajn serijskog modela izgubio oštricu koju je imao Koeru, Mazda CX-4 zadržala je osnovne linije i proporcije konceptne verzije.

Iako u osnovi krosover, CX-4 ima atraktivne, sportske obrise, kojim će japanski proizvođač pokušati da privuče mlađe kupce.
Foto: Carscoops
Automobil je niži od Mazde CX-5 a očekuje se da se po dimenzijama neće bitno razlikovati od konceptne verzije, koja je dugačka 4,6 m, široka 1,9 m i visoka 1,5 m, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,7 m.
Foto: Carscoops
Izvršni direktor japanske kompanije, Masamiči Kogai, nedavno je izjavio za Autonews da će novi model "pružiti više zadovoljstva u vožnji" u poređenju sa drugim aktuelnim Mazdinim krosoverima. Motorizacija će najverovatnije biti preuzeta iz Mazde CX-5.

CX-4 imaće premijeru tokom 2016, dok se u prodajnim salonima očekuje početkom 2017. godine.

Izvor: Carscoops

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: