Počela proizvodnja novog Mustanga

Ford je pokrenuo proizvodnju šeste generacije Mustanga u fabrici Flat Rock u Mičigenu.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

16:13

Default images

Novi Mustang imao je premijeru još krajem 2013, a Ford je protekli period iskoristio za što bolju promociju ovog modela od koga kompanija ima velika očekivanja.

Naime, šesta generacija američke automobilske ikone po prvi put u svojoj pedesetogodišnjoj istoriji biće plasirana kao globalni model. Predviđeno je da Mustang bude ponuđen kupcima u više od 120 zemalja širom sveta, uključujući i tržišta na kojima se vozi levom stranom puta.

Tako će po prvi put u fabrici Flat Rock početi da se izrađuje i verzija sa volanom na desnoj strani, namenjena zemljama kao što su Velika Britanija, Australija i Južna Afrika.
U zavisnosti od tržišta, kupcima će biti dostupne verzije sa tri benzinska motora.

U ponudi će biti 3.7 litarski V6 sa 300 ks, zatim 2.3 litarski četvorocilindrični EcoBoost sa 310 ks i najsnažniji 5.0 V8 koji proizvodi 435 ks i koji će pogoniti Mustang GT.

Predviđen je i još jači Mustang GT350, takođe sa V8 motorom, čija premijera se očekuje tokom jeseni a u prodaji bi trebalo da se nađe 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: