Subaru ima nove planove

Subaru je u protekle dve godine reorganizovao svoje korporativno poslovanje kako bi se pripremio za decenije elektrifikacije.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.02.2023.

15:00

Subaru ima nove planove
Photo: Subaru

Japanski proizvođač automobila planira da 40% njegove globalne prodaje budu elektrifikovana vozila do 2030. godine, a izgradio je i novi centar za istraživanje i razvoj u svojoj glavnoj fabrici u prefekturi Gunma u Japanu.

U vezi toga, izvršni direktor kompanije Tomomi Nakamura je svojevremeno rekao: „Na osnovu toga kako tržište prima novi Solterra EV, možemo planirati kakve odnose (50-60 procenata) treba da ciljamo za EV i hibride."

Automotive News sada izveštava da je Subaruov šef korporativnog planiranja, Tomoaki Emori, rekao analitičarima da će najnoviji plan elektrifikacije podrazumevati i „hibride i električna vozila“ za američko tržište do 2025. On je dodao da će posebno za SAD, „morati da ponudi nekoliko novih modela u liniji električnih vozila“.

Proizvodi koji bi mogli da budu na tržištu do 2025. godine, biće zajednički projekti Subarua i Toyote; Solterra je Subaruova verzija Toyote bZ4X i proizvodi se u Toyotinoj fabrici. Smatra se da će proći još tri ili četiri godine pre nego što Subaru bude mogao da pravi sopstvene EV u svojoj fabrici Gunma.

Hibridi će takođe biti plod saradnje, a prvi rezultati koji se očekuju sa Subaru Foresterom šeste generacije. Subaru navodi da će iskoristiti Toyotinu hibridnu tehnologiju "sredinom 2020-ih", a glasine sa kraja 2021. kažu da bi novi karavan mogao da dobije plug-in hibridni pogon iz Toyote RAV4 Prime.

Ostali noviteti slede nakon Forestera, ali nije poznato koji i kojim redosledom. Trebalo bi da saznamo više kada Subaru predstavi svoju modifikovanu mapu elektrifikacije negde ovog leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: