Legendarni terenac u prodaji i nakon 40 godina, a nije Lada Niva

Čuveni terenski model mogao bi uskoro da dobije četvorocilindarski hibridni pogon.

Izvor:

Sreda, 01.02.2023.

14:59

Legendarni terenac u prodaji i nakon 40 godina, a nije Lada Niva
Foto: Toyota promo

Land Cruiser 70 je predstavljen davne 1984. godine kao terenac koji može da ide bilo gde. Sledeće godine će proslaviti svoj 40. rođendan, ali i ostati u prodaji u doglednoj budućnosti u Australiji.

Ovaj podatak otkrio je CarSales u razgovoru sa Šonom Henlijem, potpredsednikom prodaje i marketinga Toyote u Australiji.
Foto: Toyota promo
Čak se govori i o ugradnji hibridnog pogonskog sklopa, što bi bilo praktično nezapamćeno u automobilskoj industriji – da se elektrifikuje model star 40 godina.

Podsećanja radi, aktuelni Land Cruiser 70 koristi 4.5-litarski turbodizel V8 motor, a šuška se o četvorocilindarskom hibridnom pogonu. Henli nije isključio ni manji pogonski sklop.
Foto: Toyota promo
Land Cruiser 70 se nudi kao klasični terenac sa 5 vrata i kao pikap (kamionet), a na zvaničnom sajtu Toyote se reklamira sloganom: "I dalje moćan, i dalje neuništiv"!

Zanimljivo je da ovaj model ima rezervoar za gorivo zapremine čak 130 litara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: