Na jesen 2020. stiže redizajnirani FIAT Tipo sa novim motorima

Italijanski FIAT će se u 2020. fokusirati na elektrifikaciju svoje game, ali će stići i redizajnirani model Tipo.

Izvor: B92

Petak, 13.12.2019.

20:00

Na jesen 2020. stiže redizajnirani FIAT Tipo sa novim motorima
Foto: FIAT promo

Tipo će pre svega dobiti nove LED farove i branike, unapređen enterijer sa 10,25-inčnim multimedijalnim ekranom, brojnim bezbednosnim sistemima, ali i dugo očekivane nove motore.

U planu su novi 1,0-litarski turbo-benzinski Firefly u verzijama sa 100 i 120 KS, a verovatno i 1,3-litarski agregat sa 150 KS u Sport verziji.

U ponudi će i dalje biti i 1,6-litarski turbo-dizel MJT sa 120 KS, a još nema informacija o uvođenju manjeg 1,3. MJT.

Tipo će verovatno dobiti i hibridni pogon sa 12V i 48V sistemom baziranim na Firefly motorima.

"Osveženi" Tipo bi trebalo da se pojavi na jesen sledeće godine, a u prodaji će biti od decembra.

Iako Tipo beleži pad prodaje na sredini svog životnog ciklusa, u FIAT-u i dalje veruju da je sposoban da ostvari dobre rezultate na tržištu u C segmentu.
Foto: FIAT promo
Novi Tipo je debitovao 2015, a italijanski mediji očekuju da će ostati na tržištu do 2024. FCA je već najavio investiciju od 200 miliona evra u unapreženje proizvodnog pogona u fabrici Tofaš u Turskoj gde se pravi.

U FIAT-u očekuju da redizajnirani Tipo svojom pristupačnom cenom pokupi deo "kolača" i u B segmentu do dolaska novog Punta planiranog za 2021.

Nakon što sledeće godine prestane proizvodnja Alfa Romeo Giuliette, Tipo će biti jedini italijanski predstavnik u C segmentu, ne računajući krosovere.

To je dodatni adut FIAT-a u dobru prodaju Tipa poučeni iskustvom sa Lanciom Ypsilon koja beleži rekordne rezultate otkako je ostala usamljena u B segmentu povlačenjem Punta i AR Mito modela.

Međutim, FIAT će morati da napravi novu prodajnu strategiju i pre svega razmotri cenovni rang svog "Golfa" jer sa postojećim cenovnikom ne može da se nosi sa konkurentima u "pristupačnom" sektoru kao što je Dacia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: