Četvrtak, 14.11.2019.

11:15

Tri SUV odlikaša i jedan vrlodobar hečbek na najnovijem testu bezbednosti VIDEO

EuroNCAP je ispitivao bezbednost četiri nova automobila na evropskom tržištu, a kao i obično SUV modeli su se pokazali najsigurnijim.

Izvor: B92

Tri SUV odlikaša i jedan vrlodobar hečbek na najnovijem testu bezbednosti VIDEO
Mazda CX-30 (Foto: EuroNCAP)

Nezavisna evropska organizacija sa sedištem u Briselu testirala je Mazdu CX-30, Mercedes-Benz GLB, Ford Explorer PHEV i Opel/Vauxhall Corsu. Prva tri vozila, koja pripadaju SUV segmentu, osvojila su po maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost u vožnji.

Briljirala je Mazda CX-30, sa skoro savršenim rezultatom od 99% u oblasti "zaštite odraslih putnika". Japanski kompaktni krosover zabeležio je i skor od 86% na polju bezbednosti dece-putnika, dok je za zaštitu pešaka u saobraćaju ocenjen sa 80%. U oblasti bezbednosnih sistema asistenciej, CX-30 je imao skor od 77%.

Preostala dva ispitana SUV vozila zabeležila su sledeće rezultate: Mercedes-Benz GLB je imao skor 92, 88, 78 i 74 procenta, a Ford Explorer Plug-in Hybrid 87, 86, 61 i 76 procenata.

Jedini automobil koji je "podbacio" na najnovijem EuroNCAP testu bila je nova Opel/Vauxhall Corsa. Potkompaktni hečbek je zaslužio 4 zvezdice, baš kao i sestrinski model Peugeot 208 nešto ranije ove godine. Corsa je zabeležila skor 84, 86, 66 i 69 procenata. Pogledajte video-snimke sva 4 testa:

Mercedes GLB Ford Explorer Mazda CX-30 Opel Corsa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: