Galerija: Nova Dacia Duster iz svih uglova

Dacia je objavila seriju fotografija novog Dustera kako bi potencijalnim kupcima što bolje predstavila ovaj model uoči početka prodaje na evropskom tržištu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.11.2017.

09:13

Galerija: Nova Dacia Duster iz svih uglova

Druga generacija rumunskog nikobudžetnog SUV-a imala je svetsku premijeru u septembru na salonu automobila u Frankfurtu. Dacia se odlučila za evolutivni dizajn pa se novi Duster spolja ne razlikuje previše od prehodnika.

Prva generacija modela Duster na tržištu je od 2010. i značajno je doprinela rastu prodaje automobila brenda Dacia u poslednjih nekoliko godina. U penziju odlazi kao bestseler rumunskog proizvođača, sa preko milion izrađenih primeraka. Zato se velike nade polažu u njegovog naslednika koji je tehnološki unapređen.
Novi Duster je dobio kameru koja pokriva više uglova oko automobila, sistem za upozorenje na druga vozila u mrtvom uglu, vazdušne zavese sa strane, karticu za beskontaktno otključavanje i startovanje motora i automatske farove.

Za vožnju van asfalta, na strmim trenima, tu su sistem pomoći prilikom spuštanja niz padinu i asistencija prilikom polaska uzbrdo. Duster je opremljen i sistemom za nadziranje rada 4x4 pogona, kompasom i sistemom koji pokazuje ugao pod nagiba vozila u realnom vremenu.
Motorizacija obuhvata dva benzinca, SCe 115 i TCe 125. Oba su dostupna u varijantama sa pogonom 2WD i 4WD i uparena sa manuelnim menjačima.

Kupcima će na raspolaganju biti i dva dizelaša. Verzija dCi 90 biće u ponudi samo sa prednjim pogonom (2WD), dok će dCi 110 moći da se nabavi u varijantama sa pogonom 2WD i 4WD. Takođe, snažniji dizel motor, osim sa manuelnim, može da bude povezan i sa EDC automatskim menjačem.

Dacia je najavila da će benzinac SCe 115 biti dostupan i u verziji sa pogonom na tečni naftni gas.

Novi Duster u evropske prodajne salone stiže 2018, do kada će biti poznata i njegova cena, a proizvođač je najavio da će ovaj SUV i dalje biti veoma pristupačan.

Više fotografija pogledajte u Galeriji
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: