Automobili

Utorak, 06.02.2024.

09:42

Počelo je: Stavio Apple naočare i vozi Teslu na autopilotu VIDEO

Tesla Cybertruck plus Apple Vision Pro - recept za katastrofu?

Izvor:

Počelo je: Stavio Apple naočare i vozi Teslu na autopilotu VIDEO
Foto: AP Photo/Jeff Chiu, File

Tek što je Apple lansirao svoje Vision Pro VR naočare po ceni od 3.500 dolara, a neki kupci ih već zloupotrebljavaju. Na mreži su se pojavili video snimci na kojima se vide pojedinci koji koriste naočere tokom vožnje.

Iako Apple Vision Pro naočare imaju režim koji omogućava korisnicima da vide stvarni svet oko sebe dok ih koriste, ta kompanija je dala jasna uputstva korisnicima, upućujući ih da ih ne nose dok "upravljaju vozilom u pokretu, biciklom, teškom mašinom ili u bilo kojoj drugoj situaciji koja zahteva usmerenu pažnju na bezbednost".

To nije sprečilo ovog vozača Teslinog električnog kamioneta Cybertruck da koristi naočare dok je njegovo vozilo u režimu autonomne vožnje, a ovaj slučaj je snimljen iz drugog automobila u pokretu.

Dve najnovije tehnologije u rukama veoma nepromišljenih ljudi očigledno nisu dobra kombinacija. Čak je i američki ministar saobraćaja reagovao na video i iskoristio priliku da ukaže na očiglednu opasnost takvog ponašanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: