Ne dešava se samo u Srbiji da mehaničar "testira" auto

Kada je preuzeo svoj Ford Focus ST iz servisa i pregledao snimak kamere koja je instalirana na instrument tabli, vlasnik vozila imao je šta da vidi.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.02.2015.

18:56

Default images

Britanac Wayne Clinning odvezao je automobil kod mehaničara zbog rutinske kontrole a posle preuzimanja iz servisa primetio je da kazaljka pokazuje niži nivo goriva nego ranije. Posumnjao je da mehaničar nije samo pregledao vozilo u garaži.

S obzirom da u automobilu ima instaliranu kameru koja snima vožnju i pokazuje datum, vreme, kao i trenutnu brzinu i GPS lokaciju vozila, interesovalo ga je šta je ona zabeležila.
Pošto je pregledao snimak, otkrio je zbog čega se smanjila količina goriva u rezervoaru, ali i da mehaničar ima trkačke ambicije - u jednom trenutku vozio je lokalnim putem brzinom od 190 km/h (118 milja na sat):



Nakon što je ljude iz servisa suočio sa dokazima, direktorka firme Pye Motors našla se u neprijatnoj situaciji, ali je, kako kaže, sa klijentom postigla "prijateljski sporazum".

"Naša firma posluje već 90 godina i uvek smo se ponosili nivoom usluge i brigom o mušterijama", rekla je povodom incidenta Helen Morley-Pye.

"Čim smo primili žalbu od klijenta u vezi sa incidentom, sproveli smo internu istragu i disciplinski postupak protiv radnika koji je vozio auto", objašnjava ona.

Međutim problemi za mehaničara tu tek počinju jer se u međuvremenu njegovom vožnjom pozabavila i lokalna policija.

Sličan slučaj dogodio se 2009. u jednom servisu u Srbiji, a serviser je tada uhvaćen na delu takođe zahvaljujući snimku kamere.

Pročitajte još:
Prvo popravio, pa slupao mušteriji Lamborghini

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: