Automobili

Ponedeljak, 16.01.2023.

13:33

Koliko kupci u proseku izdvajaju za novi Rolls-Royce

Sa ukupno 6.021 prodatim automobilom 2022. u 50 zemalja širom sveta, Rolls-Royce je imao još jednu rekordnu godinu.

Izvor:

Koliko kupci u proseku izdvajaju za novi Rolls-Royce
Foto: Rolls-Royce promo

Globalno automobilsko tržište se ovih dana suočava sa mnogim problemima, ali postoje proizvođači koji i dalje uspevaju da poboljšaju svoje prodajne rezultate.

Rolls-Royce je bio jedan od dobitnika prošle godine, zabeleživši rekordno visoku prodaju širom sveta. U stvari, 2022. je bila prva godina u čitavoj 118-godišnjoj istoriji proizvođača u kojoj je isporučio više od 6.000 vozila u periodu od 12 meseci.

Sa ukupno 6.021 prodatim automobilom u 50 zemalja širom sveta u 2022, Rolls-Royce je imao još jednu rekordnu godinu.

Bliski istok, Azija-Pacifik i Evropa, kao i Sjedinjene Države, zabeležili su najveći rast prodaje u odnosu na prethodnu godinu.

Amerika je ostala najveći pojedinačni region za luksuzni britanski brend, dok je značaj Kine rastao jer je ta zemlja sada drugo najveće tržište Rolls-Royce automobila.

Kompanija sa sedištem u Gudvudu takođe je zabeležila rekordnu prodaju u Ujedinjenom Kraljevstvu i Nemačkoj.
Foto: Rolls-Royce promo
Što je još važnije, Rolls-Royce je dobro prošao i kada je reč o malim serijama specijalnih verzija određenih modela, što je dovelo do toga da kupci plaćaju u proseku više od 500.000 dolara za svoj automobil.

Bliski istok je bio vodeći region brenda za ovu vrstu proizvoda.

Ako se govori o portfoliju brenda, SUV Cullinan je očekivano zadržao svoju poziciju najprodavanijeg modela brenda, a sledi Ghost, koji je bio najprodavaniji Rolls-Royce u azijsko-pacifičkom regionu.

U britanskom proizvođaču automobila takođe sa ponosom ističu da potražnja za modelom Spectre, njegovim prvim potpuno električnim vozilom, trenutno prevazilazi njihova očekivanja, ali nema detaljnih informacija o broju do sada primljenih rezervacija.

Prve isporuke ultraluksuznog EV kupcima zakazane su za četvrti kvartal ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: