Automobili

Utorak, 15.03.2022.

10:25

Auto-otpad na dnu jezera: Godinama bacali automobile u akumulaciju

Javno preduzeće "Škotske vode" uklonilo je olupine devet automobila koje su nesavesni vlasnici godinama bacali u jezero Renfrušir.

Izvor: Izvor: B92, Revijahak.hr

Auto-otpad na dnu jezera: Godinama bacali automobile u akumulaciju
Foto: Scottish Water

Prizor sa fotografije svakako ne bi iznenadio stanovnike Srbije. Stari automobili završavaju u šumama, rekama i jezerima, a priroda trpi. Međutim, ova vest dolazi iz Velike Britanije, odnosno Škotske.

Javno preduzeće "Škotske vode" uklonilo je olupine devet automobila koje su nesavesni vlasnici godinama bacali u jezero Renfrušir.

Zarđala vozila otkrivena su u blizini brane Louer Glen, u okviru lokalnog parka, nakon što je nivo vode opao tokom sušnog razdoblja. Pronađene automobile – uključujući Vauxhall Carlton, Nissan Prairie i Fiat Uno – odvukla je, oprala i pregledala lokalna policija, a postavljena je nova kapija na ulazu parka kako bi se sprečilo ilegalno odlaganje otpada u budućnosti.

Tim za uklanjanje na čelu sa škotskim preduzećem za vodu uključivao je ronioce i stručnjake za prirodnu sredinu koji su radili sa Škotskom agencijom za zaštitu okoline (SEPA), policijom Škotske i fondacijom Ayrshire Rivers. Nivo vode u akumulaciji postepeno je snižavan kako bi se omogućilo spašavanje ribe iz jezera.

Identifikovano je svih devet pronađenih automobila: Vauxhall Carlton iz 1984, Rover 827 iz 1988, Citroen AX iz 1995, Ford Mondeo iz 1994, Citroen XM iz 1989, Nissan Prairie iz 1988, Vauxhall iz 1987. godine i Fiat Uno te Peugeot 505 iz 1987.

Ovom prilikom nije saopšteno da li su identifikovani i neodgovorni vlasnici, ni da li će oni biti sudski gonjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: