Kako izgleda unikatna Toyota u kojoj će se voziti novi japanski car FOTO

Car Naruhito voziće se u ovom luksuznom kabrioletu tokom ceremonije krunisanja 22. oktobra.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 20.09.2019.

12:45

Kako izgleda unikatna Toyota u kojoj će se voziti novi japanski car FOTO
Foto: Toyota

Nova službena limuzina sa otvorenim krovom, nazvana "carski paradni automobil", bazirana je na Toyotinom luksuznom modelu Century. Ovaj kabriolet zameniće Rolls-Royce Corniche koji je bio paradni automobil japanske carske porodice u proteklih 30-ak godina.

Predviđeno je da se car Naruhito u ovom automobilu vozi na raznim svečanim događajima, uključujući i Olimpijske igre u Tokiju 2020. Kada se ne bude koristio, carski Century biće parkiran u jednoj od palata – u Kjotu ili Tokiju.

U odnosu na standardnu limuzinu, Century kabrio ima sklopivi krov (koji će uglavnom biti spušten tokom vožnje) i nešto drugačiji dizajn zadnjeg dela. Zadnja sedišta, u kojima će biti Naruhito, izdugnuta su za 40 mm u odnosu na prednja, kako bi car bio vidljiviji tokom vožnje.
Foto: Toyota
Tehnički detalji nisu saopšteni, ali pretpostavlja se da se ispod haube nalazi isti pogonski sistem kao u stadardnoj limuzini. To bi značilo da carski Century ima hibridni pogon koji se sastoji od 5.0 V8 benzinca od 381 ks i 510 Nm, elektromotora i nikl-metal hidrid baterije. Ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema iznosi 431 ks.

Kako je najavljeno, Century kabrio debitovaće na ceremoniji 22. oktobra tokom, a Naruhito će se u njemu voziti ulicama Tokija, trasom dužine 4,6 km do palate Akasaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: