"Jugo" u društvu Lamborghinija, Paganija, Porschea

Čuveni model koji se gotovo tri decenije proizvodio u kragujevačkoj "Zastavi" i koji je u mnogim američkim anketama proglašavan za najgori automobil u istoriji, i dalje je interesantan kako rediteljima filmova, tako i autorima reklama.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.09.2017.

10:56

Screenshot YouTube

U najnovijoj reklami za igračku konzolu Xbox i igricu Forza Motorsport 7, u varijaciji na poznatu igru "muzičkih stolica", popularni majstor proklizavanja - Ken Blok, od svih moćni mašina koje su bile u ponudi, završio je upravo za volanom "juga": Sviđalo se to nama ili ne, "jugo" je već dugo predmet ismevanja, pre svega američkih i britanskih medija koji se bave automobilima.

Nezaboravna je scena u kojoj Džeremi Klarkson, u emisjie Top Gear, najpre testira, a zatim uništava "jugo" tenkom: Sa druge strane, nekadašnji ponos naše auto-industrije postao je deo popularne kulture u Americi, gde se pojavljivao na izložbama moderne umetnosti, ali i u mnogim filmovima, serijama i reklamama.

Jednu od nezaboravnih epizoda "jugo" je imao u flimu "Umri muški 3" (Die Hard with a Vengeance ) iz 1995, u kome su zvezde Brus Vilis i Semjuel L. Džekson:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: