Kako nastaje nova Honda Civic? (VIDEO)

Honda je polovinom septembra predstavila novu generaciju Civica hečbek a sada smo u prilici da vidim i kadrove iz proizvodnog pogona u Velikoj Britaniji gde se ovaj model izrađuje.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.09.2016.

11:26

Kako nastaje nova Honda Civic? (VIDEO)

Novi Civic hečbek prodavaće se u 70 zemalja širom sveta, a svi primerci do svojih vlasnika stizaće upravo iz fabrike u Svindonu. Japanska kompanija investirala je oko 150 miliona funti kako bi pripremila pogon za proizvodnju novog modela.

Gde je otišao sav taj novac, delimično može da se vidi i kratkom filmu koji otkriva detalje proizvodnog procesa u Svindonu: Za sada je poznato da će novi Civic u Evropi imati u ponudi tri motora. Novi trocilindarski 1.0 litarski turbo benzinac proizvodiće 129 ks i 200 Nm, dok oni koji žele snažniji benzinski agregat mogu da se opredele za četvorocilindarsku 1.5 litarsku VTEC jedinicu sa 182 ks i 260 Nm. Snaga će se na točkove standardno prenositi pomoću šestobrzinskog manuelnog menjača, a na raspolaganju je i opcioni CVT prenosni sistem.
Dizelaše će predstavljati poznati, 1.6 litarski i-DTEC turbo motor, koji je u aktuelnom modelu isporučivao 120 ks. U Hondi kažu da će ova pogonska jedinica biti pojačana i unapređena, kako bi se smanjila emisija ugljen-dioksida. Nova Honda Civic biće izložena na predstojećem sajmu automobila u Parizu, a u prodajne salone najverovatnije stiže početkom 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: