Automobili

Petak, 09.09.2016.

12:30

Giulia popravila vreme na Ringu, brža od Panamere/VIDEO

Kada je u septembru 2015. nova Giulia predstavljena publici na sajmu u Frankfurtu, Alfa Romeo je saopštio da je najsnažnija, Quadrifoglio Verde (QV) verzija na stazi Nirburgring postigla vreme 7 minuta 39 sekundi. Godinu dana kasnije, nakon finih podešavanja automobila i dodatnih testiranja, rezultat je spušten na 7:32!

Izvor: B92

Giulia popravila vreme na Ringu, brža od Panamere/VIDEO

Na taj način, Alfa Romeo Giulia QV nadmašila je novu Panameru Turbo, koja je u junu na istoj stazi zabeležila vreme 7:38. Porsche je tada sa zadovoljstvom objavio da je Panamera postala najbrži serijski sedan na Ringu (mada ovaj automobil formalno ima karoseriju sa 5 vrata).

Najnovijim rezultatom, Giulia QV potukla je to vreme za 6 sekundi.

Pogledajte kako je izgledao rekordni krug: Alfa Romeo Giulia QV pogonjena je 3.0 V6 twin-turbo motorom koji proizvodi 510 ks i 600 Nm. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 s i razvija maksimalnih 307 km/h.

Prilikom obaranja rekorda, za upravljačem je sedeo italijanski vozač auto-trka, Fabio Francia, a auto je u pojedinim momentima dostizao brzinu i preko 280 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: