Prešao milion milja, pa dobio novi auto od proizvođača

Vlasnik Toyote Tundre, koji je svojim pik-ap vozilom uspeo da pređe milion milja (1,6 miliona km), nagrađen je od fabrike potpuno novim automobilom iste marke.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.05.2016.

11:24

Prešao milion milja, pa dobio novi auto od proizvođača

Amerikanac Viktor Šepard prevalio je razdaljinu od milion milja u periodu od devet godina, a godišnje je prosečno prelazio nešto više od 110 hiljada milja ili 180 hiljada km. Iako je ovolika kilometraža zaista impresivna, pik-ap je i dalje u izvanrednom stanju, sa originalnim motorom i menjačem, zahvaljujući pre svega redovnom održavanju.

Za 9 godina, posetio je servis 117 puta, uglavnom zbog regularnih promena ulja i drugih delova čiju zamenu fabrika preporučuje nakon određenog broja km.
Viktor Šepard (levo) dobija kljuèeve nove Tundre
"Pik-ap je u sjajnom stanju! Osim par sitnijih oštećenja na karoseriji, izgleda kao nov. Čak i sedišta izgledaju gotovo isto kao kada sam ga kupio", pohvalio se Šepard.

Toyota nije propustila ovakvu priliku za marketing, pa je ponosnom vlasniku kao nagradu poklonila novu Tundru. U japanskom proizvođaču kažu da će zauzvrat preuzeti stari automobil i rasklopiti ga da bi videli kako su se pojedini delovi pokazali nakon milion milja vožnje.
Nova i stara Toyota Tundra
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: