Honda napravila 100-milioniti automobil!

Nakon više od pola veka, otkako je započela sa masovnom serijskom proizvodnjom vozila, Honda je proslavila veliki jubilej - sa fabričkih traka sišao je 100-milioniti automobil sa značkom ove marke.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.12.2016.

12:03

Honda napravila 100-milioniti automobil!

Počeci serijske proizvodnje Honde smešteni su u 1963. godinu, kada su napravljeni mini-kamion T360 ali i sportski automobil S500.

Samo godinu dana kasnije, izgrađena je prva Hondina fabrika koja će se baviti isključivo proizvodnjom automobila, a ubrzo je u tom pogonu počela proizvodnja legendarog roudstera S600.
Honda T360 mini-kamion
Honda je u međuvremenu izrasla u globalnog automobilskog giganta sa 34 postrojenja koja se nalaze širom sveta, na čak pet kontinenata. Trenutno je brend fokusiran na svoje SUV modele HR-V i CR-V, koji su globalno popularni, a u Evropi je akcenat na potkompaktnim i kompaktnim modelima Jazz i Civic.
Honda S500
Na jednom od najznačajnijih tržišta, u SAD, ponuda je znatno šira i uključuje i modele kao što su Ridgeline, Pilot, Accord i Odyssey.

Među najvažnije Hondine pogone danas se ubraja onaj u Svindonu, u Velikoj Britaniji, gde se izrađuje i novi Civic hečbek, koji se dalje izvozi na tržišta širom sveta.
Honda Civic heèbek za 2017.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: