Zrenjanin - Ekonomija - B92 Lokal

Zrenjanin, Sečanj i Nova Crnja dobili sredstva za uređenje kanalske mreže

Grad Zrenjanin i opštine Nova Crnja i Sečanj, zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, u narednom periodu moći će da urede kanalsku mrežu na svojim teritorijama.

Izvor: zrenjaninski.com Zrenjanin
Podeli
Foto: Djalek/Shutterstock
Foto: Djalek/Shutterstock

Najviše novca za ovu namenu odobreno je Zrenjaninu – 14.285.714 dinara. Zrenjanin je obavezan da u sanaciju i uređenje kanalske mreže uloži još toliko.

Planirano je uređenje kanalske mreže u Banatskom Despotovcu, Belom Blatu, Ečki, Jankovom Mostu, Kleku, Knićaninu, Lazarevu, Melencima, Mužlji, Perlezu, Tarašu i Čenti, prenosi zrenjaninski.com.

Opština Sečanj konkurisala je za ova sredstva, jer ima u planu da uredi kanalsku mrežu u Konaku, Neuzini, Šurjanu i Sečnju. Odobreno joj je 7.142.857 dinara, sa istom obavezom da još toliko novca obezbedi iz sopstvenog budžeta za realizaciju ove investicije, prenosi zrenjaninski.com.

Nova Crnja planira da uredi kanalsku mrežu u Aleksandrovu, Vojvodi Stepi, Molinu, Radojevu i Tobi. Za taj posao iz pokrajine im je odobreno 3.571.428 dinara. Isto toliko novca moraće da obezbedi i ova banatska opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.