Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Sedmi Zrenjaninski polumaraton u nedelju: Prijavljeni i trkači iz Kenije

Sedmi Zrenjaninski polumaraton biće održan u nedelju, 1. oktobra, najavili su danas organizatori na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući.

Izvor: Beta Zrenjanin
Podeli
Ilustracija/Foto: Pavel1964/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Pavel1964/Shutterstock

Discipline 7. Zrenjaninskog polumaratona su polumaratonska trka (21,1 kilometar), štafetna trka 3x7 kilometara, trka zadovoljstva (sedam kilometara) i kao novina, nordijsko hodanje (sedam kilometara).

Start trka je u 11 časova, dečje trke počinju u 9 časova, a po rečima predsednice Saveza za školski sport grada Zrenjanina Kristine Bačić, svako dete će dobiti učesničku medalju, majicu i poklončiće, dok su za prva tri mesta obezbeđene posebne medalje i diplome.

Predstavnik organizatora - sportskog udruženja Zrenjaninski polumaraton, Miroslav Molnar rekao je da je do sada za trke prijavljeno 880 takmičara, uključujući i neke iz inostranstva.

"Imamo četiri prijavljena trkača iz Kenije, Rusije, Amerike, dva iz Hrvatske, dva iz Bosne i Hercegovine, po jednog iz Australije, Argentine, Islanda, kao i naše istaknute trkače, poput Đura Borbelja, prvaka Srbije u trčanju na duge staze", kazao je on.

Kako je naveo, prijave su juče zatvorene, ali trkači još mogu da se prijave slanjem podataka na mejl adresu zrenjaninskipolumaraton@gmail.com.

Program će voditi Igor Blažević - Prljavi inspektor Blaža, na svakoj okretnoj stanici trke biće postavljeni muzičke bine, a po završetku glavne trke, oko 13.00, koncert na Trgu slobode održaće muzička grupa "So Sabi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.