Leskovac u deficitu: Ovih radnika najviše nedostaje

Prema podacima Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu ovom gradu najviše nedostaju radnici u građevinarstvu.

Izvor: B92

Petak, 03.03.2023.

08:52

Leskovac u deficitu: Ovih radnika najviše nedostaje
Foto: Dejan Trajkovic / Shutterstock.com

Deficitarni su zidari, tesari, armirači, asfalteri, zavarivači i montažeri metalnih konstrukcija kao i elektromonteri i vodoinstalateri, pišu Novosti.

U prosveti su najtraženiji profesori nemačkog jezika, fizike i matematike, dok do posla najbrže dolaze elektroinženjeri, stručnjaci u oblasti informacionih tehnologija, građevinski i mašinski inženjeri i arhitekte sa odgovarajućim licencama. Traže se i stručnjaci u oblasti zaštite bilja kao i inženjeri tehnologije.

Do posla najteže dolaze nezaposleni sa područja rada hemija, nemetala i grafičarstva, tekstila i kožarstva kao i zanimanja iz oblasti administracije poput onih ekonomske struke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: