Beograd funkcioniše bez problema

Slab sneg u prestonici pada od četvrtka, a ekipe javnih komunalnih preduzeća "Beograd put" i "Zelenilo Beograd" na terenu su i prate situaciju kako Beograđani ne bi imali problema kada se upute na posao ili u školu.

Izvor: B92

Subota, 28.01.2023.

10:47

Beograd funkcioniše bez problema
Ilustracija/Foto: Alex Linch / Shutterstock.com

Juče ujutru ipak je došlo do zastoja na nekoliko linija javnog gradskog prevoza, kada zbog poledice autobusi nisu mogli da prođu ka Ritopeku i u Ulici Samjuela Beketa u Mirijevu. Srećom, problem je brzo rešen. Osim poledice na ove dve lokacije, vozila GSP juče su ipak funkcionisala bez problema, pišu Novosti.

Ekipe JKP "Beograd put" u pripravnosti su juče imali nekoliko desetina kamiona. Konstantno obilaze prestoničke saobraćajnice kako bi sprečili probleme ukoliko se snežni pokrivač bude zadržao na ulicama.

Radnici JKP "Zelenilo Beograd" su juče rano ujutru započeli čišćenje snega sa javnih površina.

"Bilo je angažovano 352 radnika našeg preduzeća, a osim što su čistili sneg posipali su i so. Na terenu je bilo i nekoliko mašina. Tokom ove zimske sezone mi smo u obavezi da uklanjamo sneg sa staza, platoa, dečjih igrališta, stepeništa, trotoara, u parkovima i skverovima i oko njih, tačnije sa svih mesta koja su u našem sistemu održavanja. Naše ekipe biće zadužene i za uklanjanje snega sa stajališta javnog gradskog prevoza", saopštili su u "Zelenilu".

Kako su rekli, njihovi zaposleni biće angažovani na čišćenju snega, leda i posipanju soli dok god za to bude bilo potrebe, kako bi Beograđani mogli bezbedno i neometano da se kreću.

Temperatura je, srećom, bila u plusu pa se snežni pokrivač nije zadržavao, ali neophodno je pripremiti teren u slučaju da se temperatura spusti ispod nule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: