"Dani komedije" opet u Jagodini – poznato kada počinje i koje su novine uvedene VIDEO

U Jagodini se nastavlja Novogodišnja, ali i pozorišna čarolija, jer se posle tri godine na velika vrata vraća prestižni festival "Dani komedije".

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2023.

09:22

Foto: Printscreen TV Prva

Novogodišnja čarolija u Jagodini počela je pre dvadesetak dana, različite manifestacije su bile na gradskom trgu. Kruna cele ove novogodišnje manifestacije biće 13. januara kada će nastupati Kiki Lesendrić i Piloti. Nastup će početi u 22:45, a završiće se veličanstvenim vatrometom u ponoć.

Festival "Dani komedije" je trebao da 2020. godine proslavi 49. godišnjicu, međutim zbog vanredne situacije i pandemije korona virusa ona je odložena za ovu godinu.

Iako je ovaj festival jedini komediografski festival u Srbiji, od ove godine su uvedene novine. Prvi put će festival dobiti regionalni karakter jer će doći pozorište iz Tivta, a svake naredne godine doći će neko drugo pozorište, iz neke druge zemlje u okruženju.

Festival počinje 20. marta kada će biti prikazano sedam takmičarskih predstava, a po tradiciji osma predstava će zatvoriti festival, 27. marta.

Nagrada za životno delo biće dodeljena nekome od članova porodice Laneta Gutovića.

Još informacija o ovom festivalu pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: