Kragujevac dobija novo savetovalište za mlade - evo o čemu je reč VIDEO

Kragujevac dobija Savetovalište za prevenciju i odvikavanje mladih od kladioničarske zavisnosti. Fokus rada savetovališta je pomoć onima koji u prvi kontakt sa kockom dolaze već u adolescentskom dobu.

Izvor: B92

Petak, 21.01.2022.

17:22

Kragujevac dobija novo savetovalište za mlade - evo o čemu je reč VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Zavisnost od kockanja i klađenja sve je učestaliji problem mladih, te je u Kragujevcu otvoreno posebno savetovalište za odvikavanje od ovog poroka. Ovaj vid zavisnosti stručnjaci tretiraju kao i svaku drugu fizičku zavisnost poput, recimo, od alkohola ili narkotika.

"Javlja se jedna pogrešna slika kod njih da mogu da predvide rezultate i to je ono što ih, u stvari, vraća u krug kockanja, ta stalna potreba da se osećaju dobro i da luče taj hormon sreće. Kockanje je društveni problem zato što negativno utiče kako na pojedinca, tako i na porodice", rekao je za TV Prva specijalni pedagog Boris Herman.

Veliki problem je što su kockarnice u Srbiji dostupne na svakom koraku, te mnogi prvi novac na kocku ulažu još kao tinejdžeri. Savetovalište će se zbog toga baviti ne samo odvikavanjem, već i prevencijom ove zavisnosti.

"Dolaziće što sa roditeljima, što adolescenti sami, a zavisno od epidemiološke situacije će biti formirane grupe, gde će biti sprovođen neki vid grupne psihoterapije, al to opet diktiraju neke druge stvari", rekao je psiholog Doma zdravlja Kragujevac Andreja Bošković.

Novo savetovalište radi u okviru već postojećeg Savetovališta za mlade koje se nalazi u ambulanti broj četiri kragujevačkog Doma zdravlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: