Subotica - Sport - B92 Lokal

Teretane na otvorenom postavljene u Keru i Kertvarošu

Posle parka na Prozivci, teretane na otvorenom postavljene su i na igralištima u naseljima Ker i Kertvaroš. Za njihovo postavljanje JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje izdvojilo je ukupno šest miliona dinara.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Prashantc714
Ilustracija: Shutterstock/Prashantc714

"Ove godine smo uradili dve identične teretane na otvorenom, površine 150 kvadrata, presvučene tartan podlogom, koja sprečava mogućnost ozbiljnijih povreda prilikom vežbanja. Teretana na otvorenom se naziva i poligon za vežbanje, sastoji se od više sprava namanjenih za sve grupe mišića", objašnjava Srđan Bošnjak iz JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje.

Kako su teretane na otvorenom izuzetno posećene, koriste ih sugrađani svih generacija, naredne godine one će biti postavljene u mesnim zajednicama Dudova šuma i Aleksandrovo, navodi Subotica.com.

"Sve više građana trenira napolju i zato želimo da obezbedimo što više ovakvih teretana i pružimo im mogućnost da vežbaju i na ovaj način", dodaje Bošnjak.

Među onima koji svakodnevno koriste teretanu na otvorenom je i Ivan Kaloserović.

"Ove teretane su odlične, stignem četiri puta nedeljno da odradim trening. Zimi vežbam u zatvorenom, ali čim je lepo vreme treniram na vazduhu i jako je dobar osećaj", kaže Ivan u trenutku predaha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.