Proširuju se kapaciteti na vodovodnoj mreži: Opremaju se dva bunara u Subotici

Grad Subotica obezbedio je sredstva u budžetu u iznosu od 40 miliona dinara za potrebe bušenja i stavljanja u upotrebu dva bunara - u Subotici i Čantaviru. Ugovor sa izvođačem potpisan je danas u sedištu "Vodovoda".

Izvor: subotica.com

Četvrtak, 24.11.2022.

15:32

Proširuju se kapaciteti na vodovodnoj mreži: Opremaju se dva bunara u Subotici
Foto: Subotica.com

"Jedan bunar će se bušiti u Subotici, na najvećem vodozahvatu, dok će drugi biti bušen u Čantaviru kao zamena za postojeći koji je bušen početkom '90, a poznato je da je radni vek jednog bunara 30 godina", rekao je Đerđ Šugar, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Subotica.

Vreme izvođenja radova je 240 dana, prenosi Subotica.com.

Radove će izvoditi konzorcijum "GEO Inženjering BGP" iz Beograda i Real Impeks iz Subotice.

"Naše preduzeće sada već duži niz godina obavlja poslove bušenja i opremanja bunara, tom prilikom stekli smo veliko radno iskustvo. Radujemo se novom izazovu, pospešivanju vodosnabdevanja Grada Subotice i uveren sam da ćemo i ovaj posao obaviti kvalitetno i u roku", poručio je Zoran Pavličić, direktor preduzeća "GEO Inženjering BGP" iz Beograda
Foto: Subotica.com
Nakon bunara u Mišićevu i VIšnjevcu na red su došli Čantavir, odnosno Subotica (Vodozahvat 1) gde se pojačavaju kapaciteti.

"S obzirom da su nam budžeti prilično nepredvidivi, izdvajanje 40 miliona za vodovod nije mala stvar. Naša obaveza je da širimo vodovodnu mrežu ali da bi dugoročnije mogli da se širimo neophodno je da paralelno pojačavamo i proizvodnju vode kako bi se kapaciteti pratili širenje", rekao je Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice.

"Vodovod ima još dve godine obaveze vraćanja kredita Evropskoj banci za obnovu i razvoj, pa je zato ova pomoć lokalne samouprave bila neophodna da bi se realizovala ova dva projekta. Kada se uporedi tih 200 miliona dinara kredita naspram investicije od 40 miliona jasno je da nema ovog kreditnog opterećenja koliko bi bile mogućnosti "Vodovoda" da dalje razvija vodovodnu i kanalizacionu mrežu", istakao je gradonačelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: