Pronašli zajedničko rešenje – ovo su tri mere koje su dogovorene

Na sastanku gradskih čelnika sa predstavnicima sindikata JP "Subotica-trans", koji je održan danas u Gradskoj kući, dogovorene su tri mere koje će biti realizovane u, kako je navedeno, što kraćem vremenskom periodu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.01.2023.

16:56

Pronašli zajedničko rešenje – ovo su tri mere koje su dogovorene
Foto: Predrag Lukic / Shutterstock.com

Izmene kolektivnog ugovora kod poslodavca, donošenje novog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta i poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u okviru zakonskih propisa koji se odnose na zarade i ostala davanja, a u okviru već odobrenih budžetskih sredstava - ovo su tri mere koje su dogovorene danas na sastanku predstavnika gradske uprave, čelnika JP "Subotica-trans" i predstavnika sindikata ovog preduzeća.

"Sastanak je održan sa ciljem pronalaženja zajedničkog rešenja koje bi doprinelo poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih, uz obezbeđivanje redovnog odvijanja gradskog i prigradskog prevoza putnika. Grad i preduzeće imaju zajednički interes, kako u delu koji se odnosi na redovan i kvalitetan prevoz korisnika usluga, tako i u delu koji se odnosi na materijalni položaj i zadovoljstvo zaposlenih", navedeno je u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Samoorganizovana grupa nezadovoljnih vozača uputila je 11. januara Gradu Subotici pisane zahteve koji se odnose na povećanje zarada, transparentnost platne liste, kao i da se rad nedeljom tretira kao rad državnim praznikom. Kako nije postignut dogovor vozači su u petak planirali da stupe u generalni štrajk, ali su od namere odustali nakon što im je upućen poziv za današnji sastanak sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: