Nova softverska laboratorija u Subotici – u planu da postane Centar izvrsnosti?

Ekonomski fakultet u Subotici dobio je novu softversku laboratoriju koja će se koristiti za vežbe i predavanja u okviru redovnih nastavnih aktivnosti, a u planu je da izraste u Centar izvrsnosti za upravljanje softverskim proizvodima, saopšteno je iz tog fakulteta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2023.

11:01

Nova softverska laboratorija u Subotici – u planu da postane Centar izvrsnosti?
Ilustracija/Foto: metamorworks/Shutterstock

"Poslovna informatika predstavlja interdisciplinarnu oblast jer objedinjuje informatička, menadžerska i poslovno-ekonomska znanja i veštine. Poslovni informatičar je jedna od najtraženijih profesija poslednjih godina, sa stalnim trendom rasta", navodi se u saopštenju.

Dekan Nebojša Gvozdenović je ocenio da se otvaranjem ovog centra poboljšavaju i uslovi rada i studiranja na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

"Na ovaj način se ostvaruje čvršća saradnja sa privredom, prate se potrebe privrede kroz razvoj i promociju upravljanja softverskim proizvodima", istakao je Gvozdenović.

Laboratorija nosi ime profesora tog fakulteta, Stjepana Hana, za koga se u saopštenju podseća da je bio začetnik razvoja poslovne informatike na teritoriji bivše Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: