Uhapšen zbog zloupotrebe položaja – naneo višemilionsku štetu

Policija u Novom Sadu uhapsila je odgovorno lice PD "Vodo-Inoks" D.N. (37), zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja, tako što je prodavao robu koju nije evidentirao, niti od nje uplaćivao novac na račun preduzeća, saopštio je MUP Srbije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.01.2023.

13:51

Uhapšen zbog zloupotrebe položaja  – naneo višemilionsku štetu
Ilustracija/Foto: Billion Photos/Shutterstock

N.D. se sumnjiči da je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od tri miliona dinara i privrednim društvima sa kojima je poslovao tokom prethodnih godina naneo višemilionsku štetu.

Kako se sumnja, D.N. je robu PD "Vodo-Inoks" u vrednosti većoj od dva miliona dinara prodavao za gotov novac, pri čemu prodaju robe nije evidentirao, niti je novac ostvaren prodajom uplatio na račun tog privrednog društva.

Iz MUP-a navode da je N.D. prisvojio dnevni pazar u iznosu od više stotina hiljada dinara, a robu nabavljenu od nekoliko dobavljača vrednosti od više stotina hiljada dinara nije evidentirao već je prodao čime je oštetio poverioce privrednog društva.

Hapšenje su izveli pripadnici MUP-a, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: