Novi Sad - Hronika - B92 Lokal

Demolirana fiskulturna sala: Svlačionica zapaljena, pokradena vredna oprema

Nepoznati počinioci su tokom noći obili fiskulturnu salu Osnovne škole "Toza Marković" u naselju Detelinara i zapalili deo svlačionice, dok su iz druge ukrali vrednu opremu.

Izvor: Telegraf/Nikola Bilić Novi Sad
Podeli
Foto: Shutterstock/MyImages - Micha
Foto: Shutterstock/MyImages - Micha

Povodom ovog događaja na društvenim mrežama se oglasio klub američkog fudbala Wild Dogs koji koristi ovu salu za svoje treninge. Oni su napisali kako su dobili "Božićni poklon" u vidu krađe vredne opreme, piše Telegraf.rs.

"Upravo smo dobili božićni poklon. Naime, neko je provalio u svlačionice u školi Toza Marković. Jednu od svlačionica koristimo i mi i u njoj nam stoji oprema. Ukradene su nam lopte, dresovi, kopačke, čak i čunjevi. Mi smo, može se reći prošli dobro, jer kod nas nisu palili ništa, u susednoj svlačionici jesu. Počiniocima želimo da poručimo da su bruka i sramota za naš grad. Stvari koje ste ukrali nek su vam proste, ne želimo nikome zlo nikada, ali želimo da znate da ste nam ovim ozbiljino ugrozili trenažni proces. Lopte za američki fudbal je u Srbiji teško nabavitii skupe su, a bez niih ne možemo da treniramo".

"Takođe želimo da vam poručimo da mi postojimo baš zbog takvih kao što ste vi, da pružimo mladima alternativu, omogućimo im da se bave sportom, nauče šta znači sportski način života, šta znači biti deo tima, šta je fer plej. Srećan vam Božić želimo i nadamo se da će vas život ipak izvesti na pravi put", piše u saopštenju ovog kluba.

Slučaj je prijavljen policiji i radi se na rasvetljavanju svih činjenica.

Škola, inače, poseduje i video nadzor koji bi trebalo da pomogne policijinu identifikaciji počinilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.