Novi Sad - Ekonomija - B92 Lokal

"U Budisavu od 2012. uloženo više od pola milijarde dinara" FOTO

Prilikom obilaska radova na asfaltiranju Pionirske ulice u Budisavi, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da se time završava proces kompletnog asfaltiranja ulica u naselju.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

On je naglasio da su još samo dve kuće ostale bez kanalizacije, zbog privatnih parcela, te da će i to biti sigurno rešeno, jer Grad Novi Sad podjednako vodi računa o svim građanima, u svim naseljima, nastojeći da stvori jednake uslove za život, saopšio je Grad Novi Sad.

"Drago mi je da su i meštani zadovoljni rezultatima koje smo zajednički postigli. U vrtiću 'Zeka' PU 'Radosno detinjstvo'' duplirali smo kapacitete, sada postoje četiri nove sobe, zbornice, a kompletno je renovirano prizemlje. To je potreba koja je odavno iskazana i sada nema ni jednog neupisanog deteta u vrtić koji može da primi 150 dece. Sada u objektu u Budisavi konačno postoji i jaslena grupa, a ima odeljenje na mađarskom jeziku, jer vodimo računa i o tom aspektu", istakao je gradonačelnik Vučević.

Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Kako je rekao tokom obilaska radova, od 2012. godine, Grad je uložio preko pola milijarde dinara u to naselje.

"Završili smo školu, Klub penzionera, igralište u centru, Svetosavski dom, a pred nama je sređivanje Vatrogasnog doma koji je u lošem stanju. Velika ušteda za stanovnike Budisave je i nova cenovna politika Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća. Karta do Novog Sada bila je 160 dinara u jednom pravcu, a sada je 110. Takođe đačka i studentska karta je sada na godišnjem nivou jeftinija za 28600 dinara. To su sve naše zajedničke pobede, jer ja sam ovde dolazio da razgovaram sa ljudima pre nego što su imali kanalizaciju i asfalt. To što rešavamo probleme daje mi snagu i energiju da se kao gradonačelnik borim za nove investicije i projekte koji će poboljšati uslove za život svih građana", zaključio je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.