Novi Pazar: Za posao popisivača prijavljeno 446 kandidata

Za popisivače na predstojećem popisu stanovništva u Novom Pazaru se prijavilo 446 kandidata, od kojih će biti angažovano njih 172, rečeno je danas radiju Sto plus u Gradskoj upravi.

Izvor: Beta

Utorak, 09.08.2022.

15:11

Novi Pazar: Za posao popisivača prijavljeno 446 kandidata
Ilustracija: Depositphotos/pressmaster

Načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić pojasnio je da će na razgovor i testiranje biti pozvana 343 kandidata, a da će obuku moći da prodje najviše njih 206.

"Od onih koji će proći obuku (206 kandidata), angažovaćemo 172. Ostali će biti u rezervi, za slučaj da dođe do povećanog obima posla ili drugih nepredviđenih okolnosti. Testiranje kandidata obaviće Opštinska popisna komisija od 15. do 18. avgusta u Domu omladine", naveo je Divanefendić.

Popisivači će biti angažovani za period od 23. septembra do 31. oktobra, a kako je ranije najavljeno, za terensku realizaciju biće potrebno 15.000 popisivača.

Preliminarna lista kandidata biće objavljena 20. avgusta, a konačna rang lista kandidata pozvanih na obuku 26. avgusta.

Predviđeno je da odabrani popisivači pohađaju petodnevne obuke od 29. avgusta do 16. septembra i da se detaljno upoznaju sa Vodičem za popisivače i radom u aplikaciji za prikupljanje podataka.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji, biće organizovan od 1. do 31. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: