Potvrđeno je: Uskoro rekonstrukcija stadiona "Čair" u Nišu

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, izjavila je danas da su sredstva za rekonstrukciju stadiona "Čair" opredeljenja, i da se očekuje da će radovi početi.

Izvor: B92

Sreda, 04.10.2023.

11:00

Potvrđeno je: Uskoro rekonstrukcija stadiona
Foto: Grad Niš

Ona je kazala da očekuje da će to biti što pre i negirala da se rekonstrukcija odlaže.

"Taj veliki projekat radi Ministarstvo za kapitalna ulaganja. To je izuzetno ozbiljan objekat s obzirom na to da se meri desetinama miliona evra i neophodno je da se završi sva dokumentacija. Mi smo kao grad spremili svu potrebnu dokumentaciju", rekla je Sotirovski prilikom obilaska gradilišta nove kuglane u Sportskom centru "Čair".

Prema njenim rečima, radi se o objektu kakvog neće biti u okolini u prečniku od "mnogo kilometara".

"Mislim da kao grad zaslužujemo da ti radovi počnu što pre. Nadamo se da će tako i biti", istakla je Sotirovska.

Rekonstrukcija stadiona "Čair" počela je još 2011. godine, a nakon što je delimično završena nova istočna tribina i delimično rekonstruisane severna i južna, radovi su obustavljeni.

U međuvremenu, ruinirano je i ono što je bilo obnovljeno i urađeno, tako da je "Čairu" sada potrebno kompletno sređivanje.

Gradonačelnica Niša je juna ove godine izjavila da je stadion radnije bio na "stendbaju", ali da ga sada smatra "gotovom stvari".

Početak radova na "Čairu" najavljivao je i u nekoliko navrata predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je radove najavio najpre za mart prošle godine, a potom za maj.

Na otvaranju stadiona u Leskovcu, u avgustu ove godine, Vučić je rekao da bi rekonstrukcija stadiona u Nišu mogla da počne u martu ili u maju naredne godine.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija će umesto prvobitno planiranih 60 miliona evra koštati, zbog poskupljenja, 80 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: