Niš - Društvo - B92 Lokal

Niš od 6. do 8. oktobra u znaku Sajma automobila

Niš će od 6. do 8. oktobra biti u znaku automobilske industrije i 14. Sajma automobila "Auto moto fest Niš" koji se održava u Hali "Čair" i koji privlači veliki broj posetioca iz grada i regiona.

Izvor: B92.net Niš
Podeli
Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Tim povodom gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, razgovarala je na prijemu u Gradskoj kući sa organizatorima Sajma iz Siti grupe i distributerima, navodi se na sajtu Grada.

Kao i prethodne i ove godine velika pažnja biće usmerena na hibridna, električna vozila i motocikle uz bogatu i raznovrsnu prateću opremu.

Sotirovski je kazala da je Sajam pored ogromnog privrednog značaja beleži i veliki broj turističkih poseta. U vreme održavanja sajma grad poseti i do 30.000 ljudi.

Dodala je da Sajam automobila treba da živi i zato ga Grad podržavamo 14. godinu zaredom. Posebno je istakla da je raduje to što će veliki broj izlagača imati električne automobile za koje postoji veliko interesovanje među kupcima. Grad će podržati ovaj trend i time što će se zalagati da bude više elektro punjača u skladu sa Zelenom agendom i očuvanjem životne sredine.

Saša Đorđević, menadžer Sajma automobila je istkao da će posetioci na ovogodišnjem Sajmu videti 15 niških i 10 srpskih premijera, veliki broj električnih i hibridnih vozila, a prvi put će biti izložena i laka dostavna elektrovozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.