Leskovac: Cene skočile, ali interesovanja ne manjka

U ove sparne dane leskovački bazen je ponovo postao omiljeno stecište Leskovčana, posebno mlađih, koji dane raspusta provode i na ovaj način.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.07.2021.

12:27

Leskovac: Cene skočile, ali interesovanja ne manjka
Foto: Depositphotos/anytka

Direktor SRC "Dubočica" Ivan Milovac kaže da je poseta zadovoljavajuća i da na to nije uticala promena cene ulaznica iz marta ove godine, prenosi Jugpress.

"Cene nisu menjane od 2003. godine, tako da je korekcija bila nužna, ali nije bila nešto značajno uvećana. Mi u proseku imamo oko 1.000 kupača dnevno. Interesantno je da noćno kupanje, od 21 čas uveče, privlači sve više mlađih ljudi, bude i do 350 ljudi. Kapacitet bazena je do 650 korisnika i mi se strogo pridržavamo toga da se taj broj ispoštuje. Kupači imaju mogućnost i da koriste tzv. letnju plažu, ove godine smo tamo postavili nove ležaljke, suncobrane, itisone, može se popiti neko osvežavajuće piće, pa mislim da je i to uticalo na veću posetu. Naš je bazen zatvorenog tipa, ali ovako imaju mogućnost sunčanja, kao da je otvoren bazen u pitanju", dodaje Milovac.

Tehnička i bakteriološka ispravnost vode je nešto o čemu se strogo vodi računa, a direktor Milovac pojašnjava da uposlenici to svakodnevno kontrolišu.

"Pritom Zavod za javno zdravlje dva puta nedeljno uzorkuje vodu za kontrolu i do sada nismo imali nikakvih problema, sve je funkcionisalo kako je predviđeno. Spasilačka služba takođe radi, nema ekscesa, ali smo morali da malo pojačamo obezbeđenje jer pojedini korisnici ne poštuju određene norme ponašanja, pa moramo da ih opominjemo. Ali, radi se o sitnicama, nemamo neke krupnije probleme", ukazuje on.

Epidemiološki uslovi se poštuju, tu je dezo-barijera, tu su tuševi koji su renovirani.

"U renoviranje i adaptaciju tuš-kabina smo uložili preko 400.000 dinara. Sada su to tač-tuševi, zamenjene su pločice, instalacije, tako da su posetiocima i u tom delu poboljšani uslovi. trenutno u toaletima menjamo stolariju, nadam se da u najskorije vreme osposobimo pisoare… Trudimo se da koliko nam finansijske mogućnosti dozvole polako sve stvari rešavamo", isatakao je Milovac.

Uslovi na leskovačkom bazenu za, recimo to tako, ozbiljno bavljenje plivanjem, su među najboljima u Srbiji, što potvrđuju rezultati dva leskovačka plivačka kluba, a dešava se da na pripreme u Leskovac dolaze i klubovi iz drugih gradova.

"Ko god nam se obrati, izlazimo im u susret. Imamo termine kada su bazeni slobodni, jer i mi gledamo da što više prihodujemo. Naše cene su jedne od najnižih u Srbiji, ali da nije tako ne bi iz Beograda dolazili klubovi sa svojim plivačima…", navodi on.

Bazen i dalje tokom leta radi u tri smene: 10-14, 16-20 i 21-24 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: