Završena staza do uređenog izletišta u Leskovcu FOTO

Uređenje pešačke staze do vrha brda Hisar u Leskovcu u dužini od 774 metra sa asfaltnim kolovozom završeno je u potpunosti

Izvor: B92.net

Petak, 10.03.2023.

15:20

Završena staza do uređenog izletišta u Leskovcu FOTO
Foto: Grad Leskovac

"Grad Leskovac je uz podršku tadašnjeg Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija realizovao projekat uređenja staze koja vodi do vrha brda Hisar u našem gradu. Vrednost projekta iznosi 18,7 miliona dinara, učešće Ministarstva je 15 miliona dinara, a grad Leskovac je učestvovao sa sumom od 3,7 miliona dinara", rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

Radovi su podrazumevali uređenje kolovoza asfaltiranjem u dužini od 774 metra, pešačkih staza ugradnjom kamene kocke. Postavljene su klupe i zaštitna ograda.

Kako navodi gradonačelnik, pored navedenog, iz budžeta Grada finansirano je postavljanje osmatračnice i nastrešnice, taj postupak treba da bude završen do 31. marta, u vrednosti od 707.716 dinara.

"Danas je ovo brdo omiljeno izletište Leskovčana i vidikovac sa koga se pruža pogled na bogatu leskovačku kotlinu, zato smo smatrali da ovoj prostor moramo dodatno unaprediti kako bi bio još prijatniji i privlačniji za boravak naših sugrađana i posetilaca grada", istakao je gradoačelnik i dodao da je u podnožju Hisara izgrađen toalet koji će biti otvoren u periodu od 7 do 20 časova i besplatan. Investicija je vredna 5,9 miliona dinara.
Foto: Grad Leskovac
"Na saobraćajnici su najpre izvedeni radovi na mašinskom rušenju betonskih i asfaltnih površina, na iskopu. Zatim ugradnja tamponskih slojeva od šljunka i tucanika, kao i ugradnja jednog sloja asfalta na kolovozu u širini od 3,15 metara, a u ostalom delu od 0,7 do 1,2 metra ugrađena je kocka, na trotoarskim površinama. Odvođenje atmosferskih voda je rešeno betonskim kanaletama i propustima i time su završeni radovi na izgradnji saobraćajnice", rekao je Novica Nikolić, direktor JP "Urbanizam i izgradnja".

Nikolić je dodao da će na platou biti izgrađena i kućica za odmor od drveta.

Takođe, automobili neće imati pristup do vrha brda, osim ambulantnih i vatrogasnih vozila, kao i taksi vozila za stanovnike koji nisu u mogućnosti da se pešaka popnu na vrh, poput hroničnih pacijenata i osoba sa invaliditetom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: