Leskovac - Društvo - B92 Lokal

Završavaju se radovi na izgradnji Hisarskog puta FOTO

Radovi na izgradnji ulice Hisarski put, započeti proteklog meseca, uspešno se privode kraju i biće završeni pre roka imajući u vidu da je isti krajem maja.

Izvor: B92.net Leskovac
Podeli
Foto: Grad Leskovac
Foto: Grad Leskovac

Vrednost radova iznosi 11 miliona i 45 hiljada dinara i izvedeni su u dužini od skoro 628 metara, saopštava Grad Leskovac.

"Hisarski put je zbog povezivanja grada sa Donjim Sinkovcem i zbog frekventnosti izuzetno značajna saobraćajnica. Bio je oštećen, sa mnogobrojnim deformacijama i ulegnućima. Zbog svega navedenog započeta je rekonstrukcija, koja je omogućila da se prašina tokom toplih i blato tokom kišnih dana zameni asfaltom, i našem gradu podarila još jedna savremena, bezbedna i nova deonica puta", rekao je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović.

Kako je naveo gradonačelnik, grad Leskovac je posvećen saobraćajnoj infrastrukturi na celoj teritoriji i istovremeno izvodimo radove na više lokacija.

"U tom smislu pomenuću radove u ulici Nikole Tesle u Vinarcu vredne preko deset miliona dinara koji su počeli, a kraju se privode i radovi u centru grada, između Đorđa Lešnjaka i Branislava Nušića, vredni 3,6 miliona dinara", dodao je gradonačelnik.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, rekao je da je u toku ugradnja prvog sloja asfalta, nakon čega ide ugradnja drugog sloja, i uređenje bankina, a pre toga, pored pripreme za asfaltiranje, urađeni su odvodni jakovi i postavljeni cevasti propusti, potporni zid i samim tim biće za 2-3 dana završeni svi radovi.

Izvođač radova je firma 5D iz Vranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.