Kruševac - grad za primer

Kruševac je primer kako jedan grad može da se razvija kada Vlada Srbije i lokalna samouprava zajedno rade na poboljšanju standarda svih građana, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, tokom današnjeg boravka u Kruševcu.

Izvor: B92

Sreda, 07.07.2021.

14:17

Kruševac - grad za primer
Ilustracija: Cryptographer/Shutterstock

"Imali smo važan sastanak na kome smo razgovarali o energetskoj infrastrukturi, ali kada dođete u Kruševac nemoguće je ne razgovarati i o saobraćajnoj i komunalnoj infrastrukturi. Ovo je grad u kome se godinama ulagalo u kapitalne projekte, kao što su Moravski koridor i aerodrom Rosulje i to su važni projekti vredni stotine miliona evra", rekla je ona.

Dodala je da je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda jedno je najsavremenijih u zemlji i kao treću veoma važnu stvar navela energetsku infrastrukturu bez koje, kako je rekla, nema novih investicija ni novih radnih mesta.

Mihajlović je istakla da Kruševac ide ka povećanju energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije.

"Razgovarali smo i o zameni kotlarnice u toplani koja koristi ugalj, ali i o javnim pozivima za solarne panele te o drugom pozivu za povećanje energetske efikasnosti. Verujem da ćemo sledeće godine govoriti i o tome da Kruševac bude na putu zelenog grada", naglasila je ministarka Mihajlović.

Gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović je navela da su predstavnici grada i javnih preduzeća u razgovoru sa ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihjalovih izneli probleme sa kojima se suočavaju, kao i planove u vezi sa energetskom efikasnošću i snabdevanjem električnom energijom.

Istakla je da će se u narednom periodu rešavati konkretni problemi u radu toplane i korišćenja obnovljivih izvora energije, kako bi se očuvala životna sredina i smanjila potrošnja energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: