Prvi inovacioni park u Kragujevcu prostiraće se na 56.000 metara kvadratnih

Prvi inovacioni distrikt, jedini u ovom delu Evrope, koji se gradi u Kragujevcu prostiraće se na 56.000 metara kvadratnih i u njemu će biti i peti naučno-tehnološki park u Srbiji, kao i nacionalni centar za sajber sekjuriti, rekao je na otvaranju "Dana inovacija" na Šumadija sajmu ministar informisanja i telekomunikacija Mihajlo Jovanović.

Izvor: Beta

Sreda, 07.06.2023.

17:03

Prvi inovacioni park u Kragujevcu prostiraće se na 56.000 metara  kvadratnih
Ilustracija/Foto: SFIO CRACHO/Shutterstock

"U pitanju je kreativno-inovacioni centar sa zabavnim i sportskim sadržajima u kojima će članovi IT zajednice moći da se druže i rade, a biće otvoreni za građane i posetioce", rekao je Jovanović.

On je istakao da će inovacioni distrikt u Kragujevcu biti od značaja je za razvoj digitalne transformacije u čitavoj Srbiji.

Jovanović je rekao da izgradnja inovacionog distrikta, koja je jedna od najznačajnihih i najvrednihih kapitalnih investicija, biti važan podsticaj za nova buduća ulaganju u kreiranje novih radnih mesta i sveukupan pozitivan imidž Kragujevca i Srbije.

On je rekao da su na manifestaciji "Dani inovacija" u Kragujevcu predstavljena neka od naučno-tehnoloških dostignuća koja su Srbiju za samo šest godina pozicionirala kao regionalnog lidera, dajući šansu inženjerima, inovativnim i kreativnim ljudima sa kojima država ide u korak sa četvrtom tehnološkom revolucijom.

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan je rekao na otvaranju manifestacije da će sa Data centrom, budućim inovacionim distriktom i Centrom izvrsnosti, Kragujevac postati centralna tačka za sajber tehnologiju u Srbiji.

On je rekao da Izrael zainteresovan da podrži Srbiju i njene sajber kapacitete.

"Poslednjih nekoliko godina smo svedoci ekspanzije postojećih izraelskih IT kompanija, otvaranja novih kancelarija, novih klijenata. Svi oni donose nova znanja i iskustva u fabrike i univerzitete", rekao je Vilan.

Na petom "Danu inovacija" u Kragujevcu učestvuju zemlje koje su poznate po inovativnim tehnologijama, poput Kine i Izraela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: