Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Poskupela usluga odnošenja smeća

Januarski račun za uslugu odnošenja smeća koju pruža Sektor čistoće Javnog komunlanog preduzeća Šumadija Kragujevac, biće veći za pet odsto u odnosu na decembarski.

Izvor: RTK Kragujevac
Podeli
Foto: Shutterstock/Kzenon
Foto: Shutterstock/Kzenon

To znači da će umesto dosadašnjih 8,4 dinara, cena usluge odnošenja komunalnog otpada Kragujevčane u narednom periodu koštati 8,8 dinara po kvadratu stambenog prostora, piše RTK.

Tokom ove godine biće postavljeni i prvi polupodzemni kontejneri u Kragujevcu, dok će sakupljanje smeća u seoskim sredinama biti značajno unapređeno.

U Sektoru čistoće Javnog komunalnog preduzeća Šumadija, od 1. januara ove godine korigovane su cene za uslugu odnošenja komunalnog otpada.

Na januarskom računu Sistema objedinjene naplate, koji će na adresama korisnika biti krajem februara, cena usluge odvoženja smeća biće uvećana za 0,40 dinara.

Tokom 2023. godine u užem centru grada biće postavljeno oko 20 polupodzemnih kontejnera. Kroz ovaj projekat biće rešen problem zauzimanja javnih gradskih površina, na kojima se trenutno nalaze metalni kontejneri.

Planom Sektora čistoće za tekuću godinu, predviđeno je i unapređenje odnošenja smeća na seoskom području kroz projakat postavljanja kontejnera na lokacijama gde se trenutno nalaze najveća sabirna mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.